Et center for udbredelsen af den piemontesiske vinkultur
I forlængelse af den store popularitet som de piemontesiske vine nyder i Danmark og med erfaringen fra organiseringen af Barolo & Friends Event i den danske hovedstad 11 år i træk, har producentsammenslutningen I Vini del Piemonte bekræftet endnu et år med en række events i form af “Piemonte Wine School” i København og Aarhus.
Dette ambitiøse og nyskabende projekt, der første gang løb af stablen i 2017, har som mål at være et center for udbredelsen af den piemontesiske vinkultur og møde efterspørgslen fra det danske publikum, som i de seneste år har vist en enorm interesse for Piemontes vine.
Programmet for 2020 program indeholder fire seminarer med smagninger af piemontesiske vine på den anerkendte brancheskole Hotel – og Restaurantskolen i København samt et femte seminar på Hotel Oasia i Aarhus.
Seminarerne holdes af Thomas Ilkjær, ansvarlig for Piemonte Wine School i Danmark, leder af Vinakademiet og dets sommelieruddannelse, og redaktør af den mest omfattende bog om italiensk vin i Norden og af sommelier, restaurantchef og underviser på Vinakademiet Christian Thorsholt Jacobsen.
PROGRAM:
- 10. september 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder
De bliver kaldt kongen og dronningen, storebror og lille bror, den maskuline og den feminine. Men måske er virkeligheden ikke helt så enkelt? I denne lektion smager vi Barolo og Barbaresco op mod hinanden og sammenligner de to store nebbiolovine ansigt mod ansigt.
- 24. september 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Nebbiolos mange ansigter
Nebbiolo er uden tvivl Piemontes mest berømte druesort. Den har en unik og letgenkendelig profil, men afhængig af voksested og fremstilling ændrer den alligevel nuancer. I denne lektion går vi i dybden med nebbiolo og tester dens mange versioner fra hele regionen.
- 8. oktober 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Barolos subzoner
Intet andet sted i Italien har der historisk været samme fokus på enkeltmarker og subzoner som i Barolo, hvor Cru-vinene i årtier har været øverst på dagsordenen. I denne lektion smager vi eksempler på de forskellige Barolo-terroirs og diskuterer hvad de mere eller mindre markante forskelle skyldes.
- 22. oktober 2020 – 17.30/19.00 – Hotel Oasia Aarhus
Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder
De bliver kaldt kongen og dronningen, storebror og lille bror, den maskuline og den feminine. Men måske er virkeligheden ikke helt så enkelt? I denne lektion smager vi Barolo og Barbaresco op mod hinanden og sammenligner de to store nebbiolovine ansigt mod ansigt.
- 29. oktober 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Off-road Piemonte
Hinsides de kendte nebbiolo- og barberavine gemmer Piemonte på en sand skat af indfødte druesorter og sjældne vine med stor personlighed. Der er hvidvine med lagringspotentiale, Spumante på champagnedruer, unikke rødvine og søde specialiteter. I denne lektion går vi udenfor alfarvej og kommer rundt om det meste.
- 10. september 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder
De bliver kaldt kongen og dronningen, storebror og lille bror, den maskuline og den feminine. Men måske er virkeligheden ikke helt så enkelt? I denne lektion smager vi Barolo og Barbaresco op mod hinanden og sammenligner de to store nebbiolovine ansigt mod ansigt.
- 24. september 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Nebbiolos mange ansigter
Nebbiolo er uden tvivl Piemontes mest berømte druesort. Den har en unik og letgenkendelig profil, men afhængig af voksested og fremstilling ændrer den alligevel nuancer. I denne lektion går vi i dybden med nebbiolo og tester dens mange versioner fra hele regionen. - 8. oktober 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Barolos subzoner
Intet andet sted i Italien har der historisk været samme fokus på enkeltmarker og subzoner som i Barolo, hvor Cru-vinene i årtier har været øverst på dagsordenen. I denne lektion smager vi eksempler på de forskellige Barolo-terroirs og diskuterer hvad de mere eller mindre markante forskelle skyldes. - 22. oktober 2020 – 17.30/19.00 – Hotel Oasia Aarhus
Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder
De bliver kaldt kongen og dronningen, storebror og lille bror, den maskuline og den feminine. Men måske er virkeligheden ikke helt så enkelt? I denne lektion smager vi Barolo og Barbaresco op mod hinanden og sammenligner de to store nebbiolovine ansigt mod ansigt.
- 29. oktober 2020 – 17.30/19.00 – Hotel – og Restaurantskolen, København
Off-road Piemonte
Hinsides de kendte nebbiolo- og barberavine gemmer Piemonte på en sand skat af indfødte druesorter og sjældne vine med stor personlighed. Der er hvidvine med lagringspotentiale, Spumante på champagnedruer, unikke rødvine og søde specialiteter. I denne lektion går vi udenfor alfarvej og kommer rundt om det meste.