Barolo, i de senere år defineret som “Kongen af vine, Kongens Vin”, er Langhes bankende hjerte hvad gælder vindyrkning og produktion. Det er på grund af Barolo, at andre store piemontiske produkter eksporteres i dag.
Barbaresco er en vin, der har præget ”the Historie of Langhe” og er fundamentet for de mange madelskende producenter i dette område. En spændende og følelsesladet vin der kan overraske med dens kompleksitet.
En ædel druesort, der er rig på historie og charme, karakteriseres samtidig med kraftfuldhed og elegance.
Barberas vinavl kan enkelt beskrives som landlig og håndhøsted, og er en af de mest repræsentative for Piemontes vinhistorie. For dem der smager den, vil dens variationer være fascinerende og sjove at gå på opdagelse i.
Dolcetto d’Alba er en DOC-vin, hvis produktion kun er godkendt i provinserne Asti og Cuneo. Traditionelt er det Langes mest konsumerede vin.
I Roero-området, som ligger på Tanaro-flodens venstre bred, udvikler Nebbiolo-vinesorten dens rene udtryk og er et spejl af det område, hvor det vokser.
Denne vintype producerer en af Italiens mindste DOC og har med tiden kunnet erobre et stort og heterogent publikum.
Arneis henviser, med piemontansk dialekt, til en fræk karakter som ifølge legenden er en vanskelig vin at producere.
Alta Langa DOCG er en mousserende vin, produceret i flere kommuner i Alessandria, Asti og Cuneo provinserne.
Den færdige vin er karakteriseret af de søde spor af moden apelsin og limeblomster, som aldrig trætter ganen.
Denne semi-aromatiske druesort, som stammer fra kommunen Novello, er blevet berømt i de senere år. Dette har betydet en stor interesse blandt Langes vinavlere og skabt et stærkt ønske om, at den opnår DOC-anerkendelse.
Navnet stammer fra farven på den gyldne, gule drue, som skinner om efteråret, når morgensolens stråler rammer den.
Produktionsområdet består af ca. 1450 hektar, fordelt over 11 kommuner i Alessandria provinsen.