nov
10
2021
Hotel - og Restaurantskolen
Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
“Piemonte Wine School” i Danmark: kalender 2021

København og Aarhus huse seminarer ledet af Thomas Ilkjær og Christian Thorsholt Jacobsen

Et center for udbredelsen af den piemontesiske vinkultur

I forlængelse af den store popularitet som de piemontesiske vine nyder i Danmark og med  erfaringen fra organiseringen af 12 udgaver af Barolo & Friends Event i den danske hovedstad, har producentsammenslutningen I Vini del Piemonte bekræftet endnu et år med en række events i form af “Piemonte Wine School” i København og Aarhus.

Dette ambitiøse og nyskabende projekt, der første gang løb af stablen i 2017, har som mål at være et center for udbredelsen af den piemontesiske vinkultur og møde efterspørgslen fra det danske publikum, som i de seneste år har vist en enorm interesse for Piemontes vine.

Programmet for 2021 program indeholder fire seminarer med smagninger af piemontesiske vine på den anerkendte brancheskole Hotel – og Restaurantskolen i København og yderligere to seminarer på Hotel Oasia i Aarhus.

Seminarerne holdes af Thomas Ilkjær, ansvarlig for Piemonte Wine School i Danmark, leder af Vinakademiet og dets sommelieruddannelse, og redaktør af den mest omfattende bog om italiensk vin i Norden, og af sommelier, restaurantchef og underviser på Vinakademiet Christian Thorsholt Jacobsen.

Emner

Nebbiolo fra Langhe møder Alto Piemonte
I dag er nebbiolovinene fra Langhe med Barolo og Barbaresco i spidsen verdensberømte, men historisk var nebbiolovinene fra Alto Piemonte mindst ligeså værdsatte. Nu er de for alvor på vej tilbage og i denne lektion skal vi smage de to områder op mod hinanden og sammenligne stil og kvalitet.

Barolos subzoner
Intet andet sted i Italien har der historisk været samme fokus på enkeltmarker og subzoner som i Barolo, hvor Cru-vinene i årtier har været øverst på dagsordenen. I denne lektion smager vi eksempler på de forskellige Barolo-terroirs og diskuterer hvad de mere eller mindre markante forskelle skyldes.

Indfødte druesorter og skjulte skatte fra Piemonte
Hinsides de kendte nebbiolo- og barberavine gemmer Piemonte på en sand skat af indfødte druesorter og sjældne vine med stor personlighed. Der er hvidvine med lagringspotentiale, Spumante på champagnedruer, unikke rødvine og søde specialiteter. I denne lektion kommer vi rundt om det meste.

Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder
De bliver kaldt kongen og dronningen, storebror og lille bror, den maskuline og den feminine. Men måske er virkeligheden ikke helt så enkelt? I denne lektion smager vi Barolo og Barbaresco op mod hinanden og sammenligner de to store nebbiolovine ansigt mod ansigt.

Derthona & Monleale:  Colli Tortonesis rød- og hvidvine
Colli Tortonesi er måske mindre kendt end andre områder, men i denne lektion vil vi opdage, at der her bydes på barberavine, der sagtens kan matche Alba og Asti, samt personlige, komplekse og langtlevende hvidvine på den genopdagede, lokale sort timorasso, en af Piemontes mange hemmeligheder.

PROGRAM / BILLETTER:

  • 10. november 2021 – 17.30/19.00
    Hotel – og Restaurantskolen, Copenhagen
    Nebbiolo fra Langhe møder Alto Piemonte

    PRIS: 350 Kr.

  • 18. november 2021 – 17.30/19.00
    Hotel Oasia Aarhus
    Barolo og Barbaresco – forskelle og ligheder

    PRIS: 450 Kr.

  • 25. november 2021 – 17.30/19.00
    Hotel – og Restaurantskolen, Copenhagen
    Barolos subzoner

    PRIS: 450 Kr.

  •  1. december 2021 – 17.30/19.00
    Hotel – og Restaurantskolen, Copenhagen
    Indfødte druesorter og skjulte skatte fra Piemonte

    PRIS: 300 Kr.

  • 2. december 2021 – 17.30/19.00
    Hotel Oasia Aarhus
    Nebbiolo fra Langhe møder Alto Piemonte

    PRIS: 350 Kr.

  • 8. december 2021 – 17.30/19.00
    Hotel – og Restaurantskolen, Copenhagen
    Derthona & Monleale:  Colli Tortonesis rød- og hvidvine

    PRIS: 300 Kr.