maj
14
2024
Aamanns Køkken & Event
Refshalevej 163A
1432 København, Danmark
Drink & Bite 2024: Det nordiske køkken møder Piemontes vine & råvarer

14. maj 2024, inviterer vi til et piemontesisk middags- og vinshow sammen med kokken Adam Aamann, kongen af Smørrebrød, og journalist, vinkender og tv-vært Morten Brink Iwersen

En hidtil uset show-middag for at opdage Piemonte!

Der er lagt op til en hyggelig og informativ aften dagen før 15. udgave af Barolo & Friends Event i København. Vi varmer op med “Drink&Bite“, vores populære vin&mad-event dedikeret til Piemonte. Men i år prøver vi noget helt nyt.

Hovedpersonerne i denne 6. udgave bliver to kendte ansigter: journalisten, tv-værten, vineksperten Morten Brink Iwersen og kokken og tv-værten Adam Aamann.

Vi skal smage og tale om en håndfuld af de mest ikoniske piemontesiske råvarer i en nordisk fortolkning og nyde en række piemontesiske vine til.

Den eksklusive samtalemiddag foregår i Aamanns Køkken på Refshaleøen, som har et stort åbent køkken, hvor man kan se kokkene arbejde. Vi lover, at Adam Aamanns berømte smørrebrød vil være en del af menuen, resten finder han og kokkene ud af på dagen. Men sikkert er det, at mange klassiske piemontesiske råvarer er grundlaget for serveringerne. Ud over smørrebrød byder middagen på et par hovedretter, der tager udgangspunkt i de bedste danske og piemontesiske madtraditioner.

Journalist, vinkender og tv-vært Morten Brink Iwersen vil guide smagningen med en virtuel rejse til Piemonte gennem en række klassiske vine, der er udvalgt til middagen.

Aftenen fortsætter med en gratis smagning af minimum 60 Piemonte vine. Her vil det være muligt at få en snak med repræsentanter fra vinhusene.

OPDAG MENUEN OG VINPARRINGERNE

Program

Tirsdag den 14. maj 2024
Aftensmad: 18.20-20.00
Gå rundt med smagning: 20.00-22.00
Pris: 600 kr

KØB BILLETTER

AFTENENS VÆRTER ER:

Kokken Adam Aamann, Kongen af Smørrebrød.

Det hele startede i 2006, da Adam besluttede sig for at genskabe dansk smørrebrød. Fokus på lokale råvarer, ændring af smørrebrøds proportioner og forvandling fra et ydmygt hverdagsmåltid til en nordisk gourmetoplevelse. Siden da har han åbnet en række restauranter og været vært på tv-programmet Madmagasinet og andre programmer. I 2007 blev han tildelt den prestigefyldte pris “Dansk Gastronomisk Akademi”.

Morten Brink Iwersenn: journalist og tv-vært med passion for vin.

Morten Brink Iwersens passion for vin begyndte allerede efter gymnasiet, hvor han tog til Frankrig og arbejdede på vingårde. Efterfølgende skrev han en vinbog, holdt utallige vinforedrag og anmeldte vin for diverse aviser og sites sideløbende med arbejdet som journalist og tv-vært. Blandt andet var han medvært på DR-serien “Skål for Europa?” sammen med tidligere statsminister og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, hvor de tog rundt til EU’s historiske vindistrikter for at se, hvor meget, der var at skåle for.

Interessen for vin er også kommet til udtryk i hans medejerskab i Frederiksdal Kirsebærvin, hvor han var idémand bag revitaliseringen af det ældgamle danske Stevnsbær – som på enkelte stræk minder om Piemontes Barbera-drue.

Og nåh ja. Så kender Adam og Morten hinanden fra DRs Madmagasinet, hvor Morten var Adams tilrettelægger.